Opbouw gestopt, Royal Christmas Fair verplaatst naar 2022

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de Royal Christmas Fair. Met het oog op de nieuwe coronamaatregelen is het niet haalbaar om de zevende editie door te laten gaan.

Een lange tijd leek het erop alsof de grootste kerstmarkt van Nederland gewoon door zou gaan. Er werd geïnvesteerd in crowdmanagement, speciale looproutes en doelgerichte programmering die zou zorgen voor voldoende spreiding. Maar op het laatste moment, vlak voor de eerste dag van de opbouw, gooiden de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten.

“De risico’s om een kerstmarkt met zo’n enorme aantrekkingskracht doorgang te laten vinden zijn helaas te groot”, zeggen Peter Boelhouwer en Heino Walbroek, de organisatoren van de Royal Christmas Fair. “We betreuren het enorm, vooral voor alle standhouders die al lange tijd in onzekerheid zaten en al zoveel energie, tijd en geld in de kerstmarkt hebben geïnvesteerd. En natuurlijk ook voor onze trouwe bezoekers, die juist in deze periode en tijdens de donkere dagen wel een lichtpuntje konden gebruiken. Maar veiligheid gaat voor alles.”

Nieuwe datum

Er is direct een nieuwe datum voor volgend jaar vastgelegd: van 8 tot en met 24 december 2022 hoopt de kerstmarkt echt weer neer te kunnen strijken op het Lange Voorhout in Den Haag.

 

Bron: Dagblad 070

error: