Parkeerzorgen na uitbreiding maatregelen

De uitbreiding van het parkeerregime in het gebied Scheveningen Kuststrook en Duindorp heeft afgelopen week voor de nodige scheve gezichten gezorgd. De brief van de gemeente waarbij de invoering officieel werd aangekondigd, viel op de dag van invoering pas op de deurmat, anderen kregen deze zelfs één of twee dagen later. Ook waren veel borden nog niet voorzien van de nieuwe parkeertijden.

“Ik heb de laatste weken wel veel gehoord over dat je 10 euro per uur moest gaan betalen op straat, maar dat ze het betaald parkeren de komende drie maanden om 10.00 uur al laten ingaan hebben wij niet meegekregen tot de brief kwam”, vertelt Kees uit Scheveningen-dorp. Zijn buurman is woest: “Mijn kinderen wonen hier niet in de buurt en komen veel langs om me te helpen. Dat doen ze veel ’s ochtends voor 13.00 uur, anders ben ik zo door m’n bezoekersuren heen. Dat gaat nu dus gebeuren en we krijgen helemaal niets gecompenseerd. Ik vind het belachelijk.”

Aan de haven
Ook rondom de haven kwam de aanpassing van de venstertijden als een schok. Ruim twee jaar geleden is in de Raad nog het besluit genomen dat het havengebied pas vanaf 18.00 uur betaald parkeren kreeg, omdat dat beter aansloot bij het bedrijfsleven. In de gemeentelijke brief die op 1 juni op de deurmat viel, valt te lezen dat het nieuwe besluit is genomen in overleg met bewoners en ondernemers. De Belangenvereniging Schevenings Havengebied geeft aan dat er helemaal niemand is geraadpleegd en zegt zeer verrast te zijn dat het betaald parkeren vanaf 18.00 uur nu zonder inspraak is vervroegd naar 10.00 uur.
Gerrit de Ruiter van Rederij Vrolijk is woedend over de gang van zaken. “Het is natuurlijk sowieso schandalig bedrijven daar pas over te informeren als het al is ingegaan. Hoe moeten wij dat met al onze klanten en passagiers regelen als het vooraf niet word medegedeeld?” De Ruiter maakt zich ook zorgen over zijn personeel. “Die komen van elders met de auto naar Scheveningen en zijn dan een paar uur op zee. Dat gaat flink in de papieren lopen.”

Aangrenzend
Ook de bewoners uit de Vissenbuurt en het Geuzenkwartier bekijken de nieuwe regeling met argusogen. Deze wijken vallen in de parkeerregeling voor het Statenkwartier en Duinoord, hier hoeft men dus pas vanaf 13.00 uur te betalen. “Over het algemeen kun je voor 13.00 uur makkelijk een plekje vinden, maar ik vrees dat we toch veel ‘overflow’ uit het havengebied krijgen en daardoor de parkeerdruk ook in de ochtenduren zal toenemen”, vertelt een bewoonster. “Daarnaast betalen wij wéér extra. Zodra ik de straat uitrij, moet ik betalen. Even wat zware boodschappen halen bij de Action? Hop, gooi het maar in de automaat. Waarom kunnen wij niet kiezen bij welk parkeergebied we willen horen?”

Bron: De Scheveninger

error: