Pollers Keizerstraat naar beneden voor kerkgangers

Na een jarenlange strijd met de gemeente is het eindelijk gelukt. Op zondag zullen de pollers ter hoogte van de Jacob Pronkstraat naar beneden gaan zodat kerkgangers onbelemmerd de Oude Kerk kunnen bereiken met de auto. Dit tot grote opluchting van Evert de Niet.

De Niet’s dossier over de kwestie reikt terug tot 2014. Voorheen kon de kosteres van de Oude Kerk de pollers aan de Jacob Pronkstraat, middels een pas, zelf naar beneden laten zakken. Bezoekers konden dan met hun auto doorrijden en deze parkeren achter de kerk. Dit veranderde plots en de kerkgangers moesten de kerk benaderen vanaf de gebiedsingang ter hoogte van de Kolenwagenslag. Dit leverde vooral problemen op tijdens koop- en marktzondagen.

De Niet kroop in de pen en bracht de kwestie onder de aandacht bij de gemeente. “Samen met kerkraadslid Ton Schipper is de problematiek aangekaart. De talloze contacten met ambtenaren brachten geen oplossingen. Ook de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de CU/SGP over de belemmerde kerkgang waren ondermaats en onaanvaardbaar. Het was een gebed zonder ende”, aldus De Niet.

Tot 2021 en De Niet de problematiek rondom de kerkgang in de Keizerstraat wederom ter sprake bracht, dit keer in de Werkgroep Veilig en Leefbaar Scheveningen. “Wethouder Bredemeijer gaf geen reactie op mijn vraag. Maar burgemeester Van Zanen nam kort na de vergadering contact op en we hebben voor de Oude Kerk een gesprek gehad. Ook heb ik hem het complete dossier toegestuurd. Hij liet weten het te zullen aankaarten, maar kon niets beloven”, vertelt De Niet. “Wonderwel enige tijd later is het geregeld en kunnen kerkgangers via de Jacob Pronkstraat weer het parkeerterrein van de Oude Kerk bereiken. Het heeft zeven jaar geduurd en er moest een burgemeester uit Utrecht komen om dit op te lossen.” De Niet is de burgemeester dankbaar dat hij persoonlijk de tijd heeft genomen om de kwestie op te lossen. “Hulde!”

Bron: De Scheveninger

error: