Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties

De presentatoren van het Eurovisie Songfestival worden gekleed in Nederlandse ontwerpen. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley dragen tijdens het liedjesfestijn creaties van onder anderen ontwerpers David Laport, Edwin van Oudshoorn en MAISON the FAUX.

Deze keuze is gemaakt door Diek Pothoven, Head of Styling van het Songfestival. In samenspraak met de presentatoren en hun vaste stylisten heeft hij besloten de “power rangers van de Nederlandse mode” in te schakelen. “Ik was op zoek naar ontwerpers met een moderne eigen signatuur en waar een prettige en open samenwerking mee mogelijk was. Het belangrijkste is namelijk dat de hosts zich prachtig en zelfverzekerd voelen”, aldus Pothoven.

Ontwerpers David Laport, Edwin van Oudshoorn, Claes Iversen, Elzinga, Tess van Zalinga, Oger en MAISON the FAUX verzorgen de outfits van de vier presentatoren. De teams laten weten zeer vereerd te zijn met deze opdracht.Kristallen

In het ontwerpen van de outfits zijn veel tijd en aandacht gestoken. Zo heeft Claes Iversen, die onder andere een van de jurken van Chantal Janzen verzorgt, veel uitgeprobeerd. “Van tekening en proefmodellen naar de uiteindelijke jurken; het is een intensieve, maar inspirerende reis geweest.” Het was voor hem belangrijk dat de jurk Eurovisie-waardig zou zijn, en dat is volgens de ontwerper goed gelukt.

MAISON the FAUX die een van de outfits voor Nikkie de Jager heeft gemaakt, is ook tevreden met het resultaat. In de jurk voor de presentatrice zit meer dan 200 uur handwerk. “Elk kristal is er met liefde opgezet, terwijl de Best of Eurovision-playlist aan stond.”

Edsilia gaat gehuld in jurken van onder meer Elzinga en Tess van Zalinge. Jan Smit zal op het podium verschijnen in vier maatpakken van Oger.

 

Bron: Dagblad 070

error: