Raadslid Roopram: Waar blijft die beloofde extra sporthal?

Hart voor Den Haag zal zich donderdag bij een commissiedebat over gezondheid in Den Haag hard maken voor meer bewegen en de mogelijkheden daartoe.

“Wij hebben, met een alsmaar groeiende stad, een enorm tekort aan sporthallen en zwemwater. Daar moet in geïnvesteerd worden”, aldus Janice Roopram, die drie jaar geleden al vroeg om een locatieonderzoek voor een nieuwe sporthal. “Er zijn vier locaties kansrijk geacht om op korte termijn een sporthal te realiseren, namelijk omgeving sporthal Houtrust, Sportpark De Verademing, locaties Kijkduin en de Driehoek Loosduinen. Wanneer gaat dit college er ein-de-lijk werk van maken?” 

In de buitenruimte pleit Hart voor Den Haag voor Olga Commandeurpleintjes, bewegingspleintjes met sporttoestellen en aanbod van bewegingsuren. 

Uit het vierjaarlijkse Richtlijnen Onderzoek Sportdeelname blijkt dat laagopgeleide Hagenaars en Hagenezen met een lager inkomen minder bewegen dan Hagenaars/Hagenezen met een hogere opleiding of inkomen. Laak 59%, Centrum 64% en Escamp 65%. “Hart voor Den Haag pleit voor extra gymuren op school. Te beginnen in de meest ongezonde wijken”, aldus Roopram, die daarnaast gezonde kantines wil stimuleren. 

 

Bron: Dagblad 070

error: