Ruim 580.000 euro opgehaald met waterevenementen voor ALS

Met zwemtochten en andere wateractiviteiten op verschillende plaatsen in het land is zondag 583.187 euro ingezameld voor onderzoek naar de bestrijding van de ziekte ALS (amyotrofische laterale sclerose). De organisatie achter de activiteiten, Amsterdam Swim City, spreekt van “een onverwacht mooi eindresultaat”.

Zowel in teamverband als individueel haalden deelnemers op tientallen plekken in Nederland een nat pak om geld in te zamelen. Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland, kijkt terug op een bijzondere dag. “Het was een voorrecht om vandaag meerdere acties bij te hebben kunnen wonen. Het is zo waanzinnig om al die energie te zien in deze uitdagende tijden. We hopen een oplossing te kunnen vinden voor de ziekte en met zo’n bedrag kunnen wij dat voortzetten.”

De waterevenementen #natpakvoorALS kwamen in de plaats van Amsterdam City Swim, dat al voor de tweede keer afgelast moest worden wegens de coronacrisis. Amsterdam City Swim is een jaarlijks evenement, waarbij zwemmers voor één keer in de Amsterdamse grachten mogen springen om een door anderen gesponsorde afstand af te leggen. Het opgehaalde geld is voor Stichting ALS Nederland. ALS is een ziekte van zenuwen die de spieren aansturen. De ziekte is dodelijk. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen er zo’n vijfhonderd nieuwe patiënten bij, maar sterven er ook ongeveer vijfhonderd.

 

Bron: Dagblad 070

error: