Rutte: zeker nog tot na zomer zo veel mogelijk thuiswerken

Mensen moeten zeker tot na de zomer nog zo veel mogelijk blijven thuiswerken. Dat zei demissionair premier Mark Rutte op een persconferentie over de versoepelde coronamaatregelen, die per 5 juni ingaan.

Het loslaten van het zoveel mogelijk thuiswerken staat vooralsnog gepland voor de laatste stap van het openingsplan. Dan vervallen ook alle andere maatregelen, waaronder het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Maar in tegenstelling tot de andere fases van het openingsplan, is voor de laatste nog geen datum voorzien. Dat deze pas na de zomer genomen wordt, lijkt zo goed als zeker.

Volgens Rutte is het ook niet mogelijk om mensen al voor die laatste stap weer naar kantoor te laten gaan door bijvoorbeeld vooraf te testen. “Dat betekent dat er weer veel meer bewegingen zijn.” De premier benadrukt ook dat als het “echt niet anders kan, bijvoorbeeld voor klantenbezoek of een bijeenkomst”, men dan drukte en de spits moet vermijden.

De maatregel om zoveel mogelijk thuis te werken geldt al sinds 13 maart vorig jaar. Ongeveer driekwart van de beroepsbevolking houdt zich hier ook aan.

Bron: Dagblad 070

error: