Scholieren maken kennis met de zee

Onder het motto ‘Proef de Zee’ kunnen leerlingen van Haagse basisscholen in Scheveningen kennismaken met de zee. Zo’n 60 leerlingen van de Oranjeschool aan de Westduinweg beten afgelopen maandag de spits af.

Op initiatief van Jachtclub Scheveningen (JCS) met een bijdrage van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) en in samenwerking met Rederij Vrolijk is een speciaal lesprogramma ontwikkeld. Met leerlingen uit groep 8 wordt op locatie kennis over onder andere varen, vissen, navigeren, techniek, zeilen en zeemansknopen gedeeld. “Op zee worden de zintuigen geprikkeld en vindt een eerste kennismaking met een uitzicht van ‘rondom water’ aan de horizon, het geluid van de golven, en de speciale reuk van het zeewater plaats”, aldus de initiatiefnemers.

Tijdens het lesprogramma worden de leerlingen ontvangen op de historische logger SCH 236 ‘Noordster’, die momenteel aan de andere zijde van de Tweede Haven ligt ter voorbereiding van de hellingbeurt in IJmuiden volgende maand. Op de SCH 236 komen de leerlingen van alles te weten over de vleetvisserij en het vroegere leven aan boord. Daarnaast is er een vaartocht naar de Zeewierboerderij voor de Scheveningse kust. Zo wordt de dag op zee een ervaring om nooit te vergeten.

Leerlingen van de Oranjeschool, op slechts een steenworp afstand van de Scheveningse haven, namen afgelopen maandag deel aan de eerste editie van ‘Proef de Zee’.

Bron: De Scheveninger

error: