Show- & Drumfanfare Duindorp stopt definitief

Het bestuur van Show- & Drumfanfare Duindorp heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de oudste marchingband van Scheveningen gaat stoppen. “Met pijn in ons muzikale hart, hebben we besloten dat er na bijna 73 jaar een einde zal komen aan Show- & Drumfanfare Duindorp.”

In januari 1949 werd het Tamboers- en Pijperkorps ‘Duindorp’ opgericht en mocht de vereniging ruim 70 jaar mooie optredens verzorgen in binnen- en buitenland. Hier kwam vorig jaar een abrupt einde aan door het coronavirus. “Niemand had kunnen bedenken dat we een jaar niet meer zouden optreden. Ook het repeteren kwam met tussenpozen stil te liggen”, legt het bestuur uit. “Al vóór deze periode is het, net als voor vele andere muziekverenigingen in het land, ook voor Show- & Drumfanfare Duindorp een probleem gebleken om nieuwe leden aan te trekken en te behouden. Ondanks het enthousiasme van de muzikanten, instructeurs en bestuur liep het ledenaantal de afgelopen jaren langzaam terug.”

Deze omstandigheden hebben het bestuur deze moeilijke beslissing doen nemen. “Het bestuur kan met haar leden en iedereen die deze vereniging een warm hart toedraagt, terugkijken op bijna 73 fantastische jaren waarin vele muzikale verbintenissen, vriendschappen, huwelijken en geboortes hebben plaatsgevonden. Met opgeheven hoofd en trots, maar ook met een traan sluiten wij een tijdperk af.”

Bron: De Scheveninger

error: