Stille tocht naar Doorniksestraat voor overleden Renée

Woensdagavond hebben familie, vrienden en teamleden van de overleden Renée Barendregt een stille tocht gehouden. De tocht liep vanaf het terrein van de Haagsche Rugby Club (HRC) naar de locatie aan de Doorniksestraat, waar afgelopen zondag het lichaam van Renée werd ontdekt.

In de vroege ochtend van zondag 23 mei werd rond 3.45 uur de brandweer gealarmeerd, nadat getuigen vlammen zagen in de bosschages aan de Doorniksestraat. Tot hun grote ontsteltenis ontdekten de hulpdiensten een lichaam bij de brandhaard.

De politie zette het gebied daarop ruim af om onderzoek te verrichten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het ging om het lichaam van de 23-jarige Renée. Zij werd voor het laatst gezien toen zij, na een avondje uit met leden van haar rugbyteam, met de fiets naar haar woning in Scheveningen vertrok.

Omdat het om een verdacht overlijden gaat, heeft de politie een team grootschalige opsporing (TGO) opgestart. Dit rechercheteam doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar het overlijden van de vrouw.

De eerste aanwijzingen in dit onderzoek leidde maandagochtend vroeg tot een inval bij een bedrijfspand en een woning aan de Treilerweg. Een zwaar bewapend team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) hield daar de 41-jarige Ferry T. aan. In een witte overall om sporen te beschermen, werd hij geblinddoekt afgevoerd. Ook meerdere voertuigen, waaronder een scooter en een bedrijfswagen, werden voor sporenonderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek naar de noodlottige dood van Renée en de mogelijke betrokkenheid van de 41-jarige verdachte, is nog in volle gang. De verdachte wordt op donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of zijn voorarrest wordt verlengd.

Bron: De Scheveninger

error: