Te koop: Zuiderstrandtheater (met heropbouwverplichting)

De gemeente Den Haag is op zoek naar een koper van het Zuiderstrandtheater op Scheveningen. Het tijdelijke theater wordt sinds de opening van Amare op het Spuiplein niet meer gebruikt.

Geïnteresseerden moeten bereid zijn het gebouw te kopen, demonteren en verwijderen. Daarnaast is er een verplichting tot het herbouwen van het gebouw op een nieuwe locatie. Tot 13 december kunnen er plannen ingediend worden voor de herbouw van het Zuiderstrandtheater. De vraagprijs voor het complex is door de gemeente niet bekendgemaakt.

De koper dient uiterlijk 1 januari 2023 het terrein op Scheveningen weer terug te leveren aan de gemeente Den Haag, waarbij het Zuiderstrandtheater volledig is gedemonteerd en verwijderd van de locatie. Na de demontage van het gebouw dient de opdrachtnemer het gebouw voor eigen rekening en risico op een nieuwe locatie te herbouwen. De inschrijver mag nog wel zelf zelf de datum bepalen waarop de herbouw van het gebouw op een nieuwe locatie gereed is.

Parkeergarage

Het Zuiderstrandtheater werd in 2014 gebouwd als tijdelijk onderkomen voor het Nederlands Danstheater en de Stichting Dans- en Muziek Centrum. Nu die organisaties het cultuurpaleis Amare op het Spuiplein in gebruik hebben genomen, moet het tijdelijke theater weer weg. Op de plek van het gebouw komen bedrijfsruimtes, woningen en een parkeergarage.

Indien er geen geschikte koper gevonden wordt, zal het gebouw op een reguliere wijze worden ontmanteld, waarbij zo veel mogelijk het hergebruik van het geheel of de onderdelen zal worden aangemoedigd en beloond.

Bron: Dagblad 070

error: