Tien plannen in de race voor Scheveningse Parkwijken Begroot

De tien genomineerde plannen die kans maken op het wijkbudget van 50.000 euro voor het mooier en leuker maken van de wijken Duttendel & Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark, gezamenlijk de Scheveningse Parkwijken genoemd, zijn bekend. Bewoners van de Scheveningse Parkwijken hebben massaal gebruikgemaakt van de mogelijkheid om creatieve plannen in te dienen ter verbetering van de Scheveningse Parkwijken.

In totaal zijn er de afgelopen periode 34 plannen ingediend. Na een haalbaarheidscheck van de gemeente, in samenwerking met bewonersorganisaties, zijn er tien plannen geselecteerd en door naar de begrootfase. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen ingediend voor een gezamenlijke moestuin, een natuurspeeltuin ontworpen door kinderen uit de buurt, natuurlijke bijenkasten voor meer biodiversiteit en een afvalvrij Westbroekpark waarin met ludieke acties de strijd tegen zwerfafval wordt aangegaan. Ook zijn er initiatieven ingediend voor het opfleuren van de wijk middels een bloeiende oase en meer groen in de wijk voor klimaatadaptie. Met verhalen binnen het thema ‘Den Haag stad van vrede en recht’ die door middel van paaltjes met QR codes te lezen zijn, is er ook aandacht voor de geschiedenis.

Bewoners, ondernemers of andere direct betrokkenen van de Scheveningse Parkwijken kunnen tot en met 24 juni stemmen op hun favoriete plannen. Kijk voor een overzicht van alle plannen en meer informatie over Scheveningse Parkwijken Begroot op de website.

Bron: De Scheveninger

error: