Uitreiking eerste prijs Scheveningse Visquiz 2021

Een grote verrassing voor Klaar Taal afgelopen donderdag. Uit handen van David van Kruiselbergen (Evenementencoördinator van de Oude Kerk) ontving hij de eerste prijs van de Visquiz 2021.

De Visquiz is door David bedacht om in coronaperiode toch nog wat vertier te brengen in Scheveningse woonzorgcentra. Na een succesvolle pilot, besloot hij om de quiz ook open te stellen voor iedereen middels een website. Er werd gretig deelgenomen aan de Scheveningse quiz en er konden dan ook leuke prijzen gewonnen worden.

“In totaal waren er vier inzendingen die een 100% score hadden. Uit die vier inzendingen hebben we één winnaar van de hoofdprijs geloot, achteraf bleek dat hiermee toch alle vier een beetje gewonnen hebben”, lacht David.
Bij de uitreiking van de hoofdprijs, een mooi beeldje van De Vissersvrouw, komt namelijk naar voren dat het een familie aangelegenheid is geweest. “We hebben het met z’n allen gedaan. Mijn vrouw en ik, haar zus en broer van de familie De Graaf”, verduidelijkt Klaar de uitkomst. “Als de één een antwoord niet wist, dan wist de ander het wel. Sjaak is ook nog op pad geweest naar de KNRM om te vragen hoe die boot heette, dat was ook een vraag. Het wordt een gedeelde trofee dus, een wisselbeker. Het Vrouwtje komt om de maand bij een ander familielid te staan.”

David heeft veel leuke reacties mogen ontvangen op de Visquiz. “Er is ook veel vraag naar een vervolg en ik heb al veel interessante informatie gekregen voor nieuwe quizvragen, dus wie weet!”

Bron: De Scheveninger

error: