‘Versoepel quarantaine ook voor reizigers naar Nederland’

Ook voor alle reizigers die Nederland inreizen en geboosterd zijn tegen of genezen van corona, zou de quarantaineplicht moeten vervallen. Een brief met die oproep is verstuurd aan meerdere ministeries door de Stichting Nederlanders Buiten Nederland (SNBN) die opkomt voor de belangen van Nederlanders die in het buitenland wonen.

Afgelopen vrijdag meldde het kabinet dat mensen die minimaal een week geleden een booster hebben gehad of korter dan acht weken geleden zijn hersteld van corona, niet meer in quarantaine hoeven na contact met een besmet persoon, mits ze geen klachten hebben.

SNBN is verbaasd dat de maatregel enkel is aangekondigd voor de binnenlandse quarantaine. “Immers, ook voor reizigers vanuit zeerhoogrisicogebieden bestaat nog steeds een quarantaineplicht”, zo schrijft Twan Laan, secretaris van de organisatie in de brief.

“Gelijke monniken, gelijke kappen”, aldus de organisatie in de oproep het beleid te wijzigen. De brief is gericht aan minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid.

Bron: Dagblad 070

error: