Wijkpark Cromvliet genomineerd voor waterprijs Het Zonnetje

Wijkpark Cromvliet in het Laakkwartier is genomineerd voor Het Zonnetje, een jaarlijkse prijs die de deltacommissaris van het Nationaal Deltacongres uitreikt aan een project dat een voorbeeld kan zijn van hoe we in Nederland werken aan zoetwater, ruimtelijke adaptatie en waterveiligheid.

Tot en met maandag 8 november kan het publiek online een stem uitbrengen voor de prijs. Dat kan op deze website (link).

De andere genomineerden zijn Landgoed Lankheet in Haaksbergen en de Hedwige-Prosperpolder in Zeeland.

Het Cromvlietplein werd in september heropend na een ware metamorfose te hebben ondergaan. Wat eerst een ongezellig, stenen plein was, is nu een park met allure; klimaatbestendig, groen en levendig.

Het park is door de buurtbewoners zelf ontworpen. Het is een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud geworden met een verduurzaamde stadsboerderij met moestuin, vele wandelpaden en een speeltuin.

Ook helpt het park de kans op overlast door te veel of juist te weinig regenwater in de wijk te verminderen. Een ondergrondse waterbuffer vangt regen- en oppervlaktewater op, dat vervolgens gezuiverd en in de diepere ondergrond wordt opgeslagen. Hiermee vermindert het risico op wateroverlast door heftige buien en is er in tijden van hitte en droogte lokaal zoetwater beschikbaar voor de moestuin en het groen in het park.

Bron: Dagblad 070

error: