Wijnaldum: nu moeten we het tegen andere landen laten zien

Met 9 punten uit drie wedstrijden bleef het Nederlands elftal foutloos in de groepsfase van het EK voetbal, maar aanvoerder Georginio Wijnaldum weet dat de echte test nog moet komen. “We krijgen nu niet meer zoveel wedstrijden als deze”, zei Wijnaldum bij de NOS, na de zege op Noord-Macedonië (3-0). “We moeten het nu ook tegen andere landen laten zien.”

De ploeg van bondscoach Frank de Boer won in groep C voor eigen publiek in Amsterdam van Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië. Oranje was het ook aan z’n stand verplicht om van die landen te winnen. Wijnaldum weet dat de nationale ploeg pas in de knock-outfase echt uitgedaagd gaat worden.

“Daarom is het moeilijk te zeggen waar we nu precies staan. We hebben het goed gedaan, met 9 punten uit drie duels”, aldus Wijnaldum, die tegen Noord-Macedonië twee keer scoorde. “In zo’n wedstrijd moet je het vooral uit jezelf halen. Geconcentreerd blijven en hetzelfde doen als in de vorige duels. Iedereen heeft kunnen zien dat we soms wat gemakzuchtig waren, waardoor we heel veel meters moesten lopen. Nu speelden we tegen Noord-Macedonië, dan kom je niet echt in de problemen. Maar in andere wedstrijden kan dat wel gebeuren. De situatie wordt dan anders.”

Wijnaldum was blij met de inbreng van Donyell Malen, die voorin naast Memphis Depay de voorkeur kreeg boven Wout Weghorst. “Hij is een enorme dreiging voor verdedigers. Dat geeft mij en Memphis ook meer ruimte. Het is natuurlijk goed als er een speler bij komt die extra kwaliteiten brengt. Met Donyell heb je zo’n speler.”

Bron: Dagblad 070

error: