Ziekenhuizen zetten 1 miljoen extra prikken per week

Ongeveer zestig Nederlandse ziekenhuizen krijgen vanaf eind mei priklocaties voor de vaccinatiecampagne. Dat bevestigt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) aan Nieuwsuur. Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen een miljoen prikken per week gaan zetten bij vooral “jonge, gezonde mensen”, zegt een woordvoerder.

In april meldde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dat vanaf mei wekelijks 2,5 miljoen prikken gezet moeten worden. De GGD’s nemen daarvan 1,5 miljoen voor hun rekening. De overige prikken zullen de ziekenhuizen zetten.

“We zijn druk bezig om dit voor te bereiden”, zegt een woordvoerder van het LNAZ. “In principe kan er vanaf eind mei geprikt worden, als alle leveringen van de vaccins natuurlijk goed doorkomen.” De komende weken worden er tussen de 800.000 en 1,2 miljoen vaccins per week aan Nederland geleverd. Op dit moment worden er wekelijks zo’n 800.000 prikken gezet. Tot nu toe waren de ziekenhuizen vooral betrokken bij het vaccineren van eigen personeel en patiënten.

Bron: Dagblad 070

error: